مانا؛ طرحی برای افزایش کارایی و اثربخشی اقدامات پیشگیری

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در اختتامیه طرح مانا " مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران" گفت: بررسی رویکردها و راهکارهای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نشان می‌دهد که مشارکت اجتماعی و ظرفیت‌سازی برای جلب حمایت و نیز توانمندسازی مخاطبان و ذی‌نفعان در طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، می‌تواند موجب افزایش کارایی و اثربخشی اقدامات شود.

   به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان، ناصر چاووشی افزود: این رویکرد، بویژه در گروه سنی نوجوانان، بدلیل تاثیر همسالان بر یکدیگر، علاوه بر این که زمینه ارتقاء دانش و آگاهی آنان را فراهم می‌کند، توانمندی و ظرفیت لازم برای ترویج پیام‌های پیشگیری، شناخت مسائل، مخاطرات و چالش‌های اولویت‌دار و در نتیجه، ارائه راه‌حل‌های خلاقانه برای حل مسائل و طراحی پروژه‌های کوچک همیاری به منظور اجرا در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را برای نوجوانان، موجب می‌شود.

وی با بیان اینکه، یکی از مهمترین مقاطع زندگی که شکل‌دهنده و تعیین‌کننده ارزش‌های اجتماعی است، دوره نوجوانی است، ادامه داد: در سنین نوجوانی است که بسیاری از ارزش‌ها شکل گرفته و در افراد تثبیت و نهادینه می‌شود. در واقع، در سنین بلوغ صرفاً تغییر و تحولات زیستی و جسمانی در نوجوانان ایجاد نمی‌شود، بلکه آنها از نظر روانی و اجتماعی نیز رشد می‌کنند.

چاووشی با اشاره به اینکه در این مقطع است که بسیاری از منش‌ها و ارزش‌ها در وجود افراد شکل می‌گیرد، اظهار کرد: یکی از محیط‌های اثرگذار در این دوره، محیط گروهی و مشارکتی است. نوجوانان در سنین بلوغ در گروه همتا، با ارزش‌های جدید آشنا شده و در ارتباط با تسهیلگران و همتایان خود این ارزش‌ها را تجربه کرده و به تدریج در درون خود تثبیت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: بر همین اساس دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با همکاری موسسات و مراکز غیردولتی  به ویژه گروه‌های همیار سلامت روان اقدام به اجرای مشترک این برنامه در محله‌ها، خصوصاً در مناطق آسیب‌خیز کرد.

وی خاطرنشان کرد: طرح مانا بر روی نوجوانان دختر و پسر در دامنه سنی" سال ۱۳ تا ۱۸ سال در فصل  تابستان و از  ابتدای تیرماه لغایت پایان شهریور و در اوقات فراغت  نوجوانان  در محله‌های شهرستان‌های استان طی ۱۳ جلسه آموزشی با مفاهیم مشارکت و حل مشکلات گروهی و نوجوانی اجرا شد که محصول نهایی این دوره آموزشی-عملی " اجرای پروژه های نوجوانان توسط خود نوجوانان برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سلامت اجتماعی" با رویکرد مشارکت اجتماعی است.

چاووشی با بیان اینکه اجرای پروژه‌ها توسط نوجوانان با حمایت گروه‌های حامی انجام خواهد گرفت، افزود: اهداف اصلی اجرای این برنامه؛ ارتقای توانمندی نوجوانان در زمینه شیوه های همیاری و مشارکت اجتماعی در جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ایجاد و توسعه ظرفیت مشارکت نوجوانان در موسسات غیردولتی است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، افزایش شناخت نسبت به مسائل و آسیب های اجتماعیِ نوجوانان، اصلاح نگرش در جهت جمع‌گرایی و کارگروهی، افزایش مهارت‌های کارگروهی و مشارکتی، ایجاد ظرفیت برای تمرین و انجام فعالیت‌های مشارکتی در محله‌ها  توسط موسسات  و مراکز غیردولتی، ایجاد ساز وکار تشویقی برای حمایت از طرح‌های جمعی نوجوانان در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ایجاد و توسعه شبکه روابط مشارکتی نوجوانان برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را از اهداف فرعی طرح عنوان کرد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۹۷ کلاس در ۲۶ شهرستان توسط تسهیلگر برای ۳۱۵۰ نوجوان ۱۳-۱۸ سال برگزار شد و در پایان تعداد ۱۵۹ پروژه با موضوع؛ آموزشی، ورزشی، فرهنگی، عمرانی و توانمندسازی اجرایی شد.

چاووشی در پایان از مشارکت دستگاه‌های اجرایی چون؛ هلال احمر، بسیج، کتابخانه‌ها، فرهنگسراها، آموزش و پروش، کمیته امداد، شورای شهر، شهرداری، فرمانداری، دهیاری، مراکز نیکوکاری، اداره ارشاد، اداره ورزش و جوانان تقدیر کرد.

به گزارش روابط عمومی، اختتامیه طرح مانا " مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران" با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.

کد خبر 123376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد